NuGet'in 6.9 Sürümü Yeni Özellikleriyle Geldi

 NuGet'in 6.9 sürümü, geliştiricilerin beklediği bir dizi yeni özellik ve hata düzeltmelerini içeriyor. Ana eklemeler arasında Visual Studio içinde çoklu hedef deneyimine yönelik iyileştirmeler ve dotnet arama komutunu destekleme bulunuyor.

NuGet'in 6.9 Sürümü Yeni Özellikleriyle Geldi


NuGet 6.9'un en dikkat çekici özelliği, kullanıcıların artık nuget.exe CLI arayüzü üzerinden dotnet paket arama komutunu kullanabilmesidir. Bu özellik, belirli bir arama terimine eşleşen paketleri keşfetmek için bir veya birden fazla paket kaynağını araştırmak için kullanılabilir.


Tüm kaynaklar belirtilmediğinde nuget.config dosyasında tanımlanan tüm kaynakların kullanılacağı bildirildiği gibi, belirli bir paket için tüm mevcut sürümleri listelemek mümkündür. Komut yapısı dotnet paket ara [arama terimi] [seçenekler] şeklinde izlenir.


Ayrıca, arama sonuçlarını düzenlemede yardımcı olmak için bir dizi seçenek mevcuttur, bunlar arasında –take ve –skip parametreleri bulunur. Geliştiriciler, –source seçeneğini kullanarak arama işleminin istenen kaynağını belirtebilirler. Ayrıca, –exact-match seçeneği mevcut paket sürümlerini kısıtlamak için kullanılabilir. Çıktıyı daha fazla özelleştirmek için –verbosity ve –format seçenekleri kullanılabilir.


Visual Studio alanında, NuGet 6.9 çoklu hedefli projeler için paket yönetiminde dikkate değer iyileştirmeler getiriyor. Çoklu hedefli bir projenin içinde bir paket koşullu olarak yüklendiğinde, koşullu güncellemeler artık tüm koşullara yayılacaktır. Ayrıca, kullanıcılar artık Visual Studio arayüzü içinden koşullu olarak yüklenmiş paketleri doğrudan kaldırabilirler.


Yayın gönderisine dayanarak, 6.9 sürümü aynı zamanda NuGetAudit ile ilgili hata düzeltmeleri üzerine odaklanmıştır ve bir projenin hiçbir paket kullanmadığı durumlarda güvenlik açıkları veritabanının indirilmesini önleme, statik grafik tabanlı geri yüklemede gereksiz şekilde her öğenin meta verisinin numaralandırılmasını önleme gibi birkaç düzeltmeyi içermektedir.


Diğer düzeltilen sorunlar arasında, Merkezi Paket Yönetimi (CPM) ile kayan sürümlere izin verilmesi, Statik Grafik geri yüklemenin geçersiz projeler için uyarı vermeyeceği bir hata çözülmesi, no-cache'in no-http-cache olarak yeniden adlandırılması, bağımlı projelerde güvenlik göstergesinin görünmesini düzeltilmesi, AssetsFileDependenciesDataSource'daki bir performans sorununun ele alınması ve okuyucuların resmi yayın gönderisini keşfederek bulabilecekleri birkaç daha fazla sorun bulunmaktadır.


NuGet ekibi, bu sürümde çok aktif bir topluluk katkısına vurgu yapıyor ve şu ifadelerle teşekkür ediyor:


"NuGet ekibi ve tüm .NET topluluğu adına, bu sürümde NuGet'i geliştirmek için zamanlarını ve uzmanlıklarını cömertçe veren tüm topluluk katkıda bulunanlarına içtenlikle teşekkür etmek isteriz."


Son olarak, NuGet 6.9 sürümü zaten Visual Studio 2022 sürümüne dahil edilmiş durumda ve .NET 8.0 kutudan çıkıyor. İlgilenen geliştiriciler ayrıca NuGet 6.9'u Windows, macOS ve Linux için bağımsız bir yürütülebilir dosya olarak indirebilirler.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski