Wipro ve IBM AI İş Birliği

 Wipro ve IBM, kurumsal alandaki yapay zeka benimsemesini hızlandırmak amacıyla işbirliği yapıyor


Wipro, IBM'nin watsonx yapay zeka ve veri platformunun yeteneklerini kullanan son teklifini açıkladı.

Wipro ve IBM AI İş Birliği


Wipro ve IBM arasındaki genişletilmiş ortaklık, Wipro'nun kapsamlı endüstri uzmanlığını IBM'nin önde gelen yapay zeka yenilikleriyle birleştiriyor. İşbirliği, sağlam, güvenilir ve kurumsal düzeyde yapay zeka çözümlerinin uygulanmasını kolaylaştıran ortak çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.


Wipro Kurumsal AI-Ready Platformu, watsonx.ai, watsonx.data ve watsonx.governance gibi IBM watsonx paketinin çeşitli bileşenlerini ve yapay zeka asistanlarını kullanıyor. Müşterilere kapsamlı bir araç seti, büyük dil modelleri (LLM'ler), akıcı iş süreçleri ve sağlam yönetim mekanizmaları sunarak gelecekteki endüstriye özgü analitik çözümlerin geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturuyor.


Jo Debecker, Wipro FullStride Cloud'un Yönetici Ortağı ve Küresel Başkanı, "IBM ile bu genişletilmiş ortaklık, derin bağlamsal bulut, yapay zeka ve endüstri uzmanlığımızı IBM'nin önde gelen yapay zeka yenilik yetenekleriyle birleştiriyor." dedi.


Bu işbirliğinin önemli bir yönü, IBM TechHub@Wipro'nun kurulmasıdır, bu merkezi teknik merkez, ortak müşteri takiplerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu girişim, AI girişimlerini yönlendirmek ve desteklemek için konu uzmanları, mühendisler, varlıklar ve süreçleri bir araya getirecektir.


IBM Ekosistemi Genel Müdürü Kate Woolley, "Wipro'nun ve IBM'nin ortak uzmanlık ve teknoloji, özellikle watsonx dahil olmak üzere, müşterileri desteklemek için 20 yıllık ortaklığımızda bu yeni kilometre taşına ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz." dedi.


Wipro Kurumsal AI-Ready Platformu, kurumsal alanda yapay zeka ve üretken yapay zeka iş yükleri için altyapı ve temel yazılım sunarak otomasyonu, dinamik kaynak yönetimini ve işletme verimliliğini artırıyor. Ayrıca, bankacılık, perakende, sağlık, enerji ve imalat gibi özel endüstri kullanım durumlarına hitap ederek müşteri desteği, pazarlama, geri bildirim analizi ve daha fazlası için özel çözümler sunuyor.


Wipro Enterprise Futuring'in Yönetici Ortağı ve Başkanı Nagendra Bandaru, platformun esnekliğini vurgulayarak, "Wipro'nun Kurumsal AI-Ready Platformu, müşterilere birden fazla veri kaynağını kolayca entegre etme ve standartlaştırma imkanı tanıyarak işlevler boyunca AI ve GenAI destekli dönüşümü artırıyor." dedi.


Bu işbirliğinin bir parçası olarak, Wipro çalışanları IBM hibrit bulut, yapay zeka ve veri analitiği teknolojilerinde eğitim alacaklar ve ortak çözümler geliştirme yeteneklerini daha da geliştirecekler.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski